Omgeving

Een écht typisch Hollands landschap middenin de Randstad? Ontdek de Alblasserwaard samen met gids Gerrit. Bekijk hier al zijn bezienswaardigheden, uitstapjes en tips in de omgeving!

Restaurants

In de nabije omgeving zijn leuke en sfeervolle restaurants te vinden om lekker te tafelen op een mooie lentedag, een zwoele zomeravond of een lekkere lunch.
Hieronder staan enkele mogelijkheden, gesorteerd op reisafstand.

De Burgemeester (1,4 km)
Adres: Kerkstraat 8, 2971 AL Bleskensgraaf
Contact: +31184693151, info@deburgemeester.nl
Website: www.bijdeburgemeester.nl 

 

Heeren van Slydregt (4,6 km)
Adres: Stationsplein 8, 3364 AM Sliedrecht
Contact: +31184444888, info@heerenvanslydregt.nl
Website: www.heerenvanslydregt.nl

 

De Krom (5,1 km)
Adres: Oosteinde 6, 2969 AS Oud-Alblas
Contact: +31184691282, info@dekromoudalblas.nl
Website: www.dekromoudalblas.nl

 

De Kat in de Wilg (7,4 km)
Adres: Peperstraat 28, 2969 AZ Oud-Alblas
Contact: +31184692770, info@katindewilg.nl
Website: www.katindewilg.nl

 

’t Raadhuis van Goudriaan (7,8 km)
Adres: Smoutjesweg 3, 2977 AR Goudriaan
Contact: +31183846131, info@raadhuis-etendrinken.nl
Website: www.raadhuis-etendrinken.nl

Dagtrips

De Ouwe Meulen ligt centraal in Nederland. Hierdoor is het een fantastische kans om als uitvalsbasis te dienen en steden te bezoeken zoals Amsterdam, Rotterdam, Delft, Leiden en Dordrecht. Pretparken zoals De Efteling kun je ook prima aanrijden en dierentuinen zijn ook binnen een uur rijden bereikt.

Fietsen en Wandelen in de omgeving

Rondom De Ouwe Meulen zijn veel mogelijkheden om te fietsen. Vanuit de ANWB zijn er door het hele land fietsroutes en knooppunten gemarkeerd. Met de fietsrouteplanner van de ANWB kun je vrij gemakkelijk een eigen route plannen en rijden. Geniet onderweg van heerlijke vergezichten en de gastvrijheid van de horeca ondernemers.

Ook wandelen gaat uitstekend. De accommodatie ligt zelfs aan het Pelgrimspad; Traject LAW 7-1 (07) Groot-Ammers – Hardinxveld-Giessendam (op ca 12km. Het Pelgrimspad is een lange-afstand-wandelpad bestaande uit twee delen. Deel 1 loopt van Amsterdam naar ‘s-Hertogenbosch en heeft een lengte van 199 kilometer. Deel twee heeft een lengte van 267 kilometer en loopt van ‘s-Hertogenbosch naar Wezet in België. Het pad is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd.

Waterpret

Bij De Ouwe Meulen mag en kun je zwemmen in de watergang voor De Molen. De aanwezige roze flamingo (waterfiets) is altijd een leuke attractie voor jong en oud! Ze ligt al op je te wachten. Als je niet van ‘open water’ houd, zijn binnen een straal van 5 kilometer ook zwembaden bereikbaar.

De Lockhorst
Recreatie bad met stroomversnelling en jet streams, bubbelbad, wedstrijd-bad, peuterbaden en een glijbaan. Tevens is er een sauna en stoomcabine aanwezig (gemengde sekse en badkleding verplicht). Buiten is er een grote ligweide, buitenbad, peuterbad, glijbaan en een air trampoline.
Afstand: 5 km (adres Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht)
Website: www.optisport.nl


Zwembad de Doetsekom

Buiten zwembad met een grote ligweide, peuterbad en glijbaan.
Afstand: 12 km (adres A.M.A. Van Langeraadweg 3, 3381 LB Giessenburg)
Website: www.dedoetsekom.nl

Ben je op zoek naar een zwembad met meer mogelijkheden of wil je een dagtrip inplannen? Neem contact met ons op en we proberen mee te denken.